9 piese vestimentare create de designerii romani pe care le poti purta acum. Vezi tendintele modei autohtone!

Milano, Paris, New York sunt orase ce dau tonul in moda internationala, insa moda romaneasca are si ea un cuvant de spus. Cu propria directie si designeri creativi ce ne propun siluete noi si interesante, de la un sezon la altul. Citeste mai departe pentru a vedea 9 piese sic create de designerii romani pe care le poti adopta in garderoba ta.

Gala AVANPREMIERE – cel mai important eveniment de fashion multi brand din Romania a ajuns la cea de-a cincisprezecea editie, aducand in atentia fashionistelor autohtone o selectie speciala de branduri si designeri noi, alaturi de case deja consacrate din moda romaneasca. Dincolo de modelele extravagante, in care creativitatea designerilor si-a spus cuvantul, fiecare colectie ne-a adus in atentie si cateva piese perfect purtabile, ce ne-ar putea insoti oricand la birou, la un cocktail la terasa sau la un eveniment special.

Prezentarea a inceput cu cea mai recenta colectie semnata Bianca Popp – “Temple Invisible”, prezentata in premiera la Paris Fashion Week, in luna martie si reinterpretata special pentru Gala AVANPREMIERE 15. Bianca Popp mi-a atras atentia cu primul model trimis pe scena, o salopeta neagra arhitecturala, cu talie inalta, ce creeaza impresia unor picioare interminabile. Poate fi pasiunea mea pentru salopete, poate fi influenta anilor ’70, cert este ca as purta aceasta salopeta oricand.

Bianca Popp
A urmat brandul R’Ias Couture care mi-a atras atentia cu doua creatii – o rochie neagra lunga, fluida si o pereche de pantaloni in doua tonuri – negru uni la spate si din brocart in tonuri de argintiu in fata. Croiala tigareta va flata orice silueta si poate fi purtata intr-o seara oarecare in oras sau la un eveniment special.


rias
Creatiile Studio Cabal ne-au transpus undeva in Orientul indepartat, modelele aratand precum niste cadane fantastice ce pluteau pe scena. Si daca sezonul acesta tot sunt in trend vestele lungi, ce spui de o vesta dintr-un material fluid, cu imprimeu leopard? Personal sunt indragostita de ea. Prea mult? Nu, niciodata!

IMG_3421

Mirela Fraser a surprins asistenta cu o colectie desprinsa parca din filmele SF. Prima creatie trimisa pe scena, insa, ne-a pacalit, lasandu-ne sa credem ca vom avea parte de o colectie ceva mai purtabila. Aceasta rochie alba tip camasa, cu look retro, poate fi purtata oricand, fie la un brunch de duminica sau la birou.

Mirela fraser
Sergiu Marian Bechian este un nume nou pe scena designului autohton si a avut un debut promitator la Avanpremiere. Prima mea reactie la vederea creatiilor sale a fost: “in sfarsit un barbat care iubeste femeia”. Si spun asta pentru ca uneori se intampla ca designerii sa fie mai indragostiti de design si aritectura decat de trupul femeii si asta se vede. Bechian, insa, a reusit sa le imbine pe amandoua. O rochie mini cu maneci lungi si decupaje interesante in zona umarului creeaza echilibrul perfect intre sey si conservator, intre design si simplitate.

sergiu
Marie Ollie a creat una dintre cele mai sexy colectii, cu rochii “naked” in care Jennifer Lopez sau Beyonce s-ar simti in largul lor. Inca o data, constat ca barbatii chiar iubesc trupul femeii, iar tinuta formata din crop top si fusta din piele cu mese din tul este exemplul concret. Restul rochiilor au dovedit-o si mai bine, dar poate ca nu ne-am simti toate in largul nostru in rochii ce lasa prea putine imaginatiei.

marie ollie
Ludmila Corlateanu a fost inspirata de eleganta anilor ’50, trimitand pe scena siluete clasice si feminine. O rochie alba midi cu decolteu barcuta contureaza o frumoasa silueta de clepsidra, in timp ce spatele decoltat este nota de sex appeal ce te va transfora in regina petrecerilor vara asta.

ludmila
Daca majoritatea designerilor au optat pentru o oarecare simplitate, Simona Semen a dat frau creativitatii in materiale pretioase si croieli elegante. Mi-au placut majoritatea creatiilor ei, insa m-am oprit asupra unei fuste luxuriante, usor de purtat la un cocktail chiar si de cele mai conservatoare dintre noi.

simona semen
Gala AVANPREMIERE 15 a luat sfarsit prin prezentarea colectiei experiment a casei Musette. Pielea si sireturile au fost lait-motivele acestei colectii, adica exact ceea ce ne-am astepta din partea unui brand consacrat in domeniul pantofilor. Show-ul a fost ca o gura de aer proaspat, o bucurie vizuala, desi, sincer, chiar nu pot fi purtate de oricine. Am gasit, insa, o piesa in tendinte pe care o putem purta de dimineata pana seara, de la birou la cocktail – pantalonii albi culottes, ce vor arata sic cu un crop top si o pereche de sandale cu toc.

IMG_3859 IMG_3861

Tags: , , ,

About Milona

The worls is our chance to create! Iar Flowers Bazaar este terenul meu de joaca. Handmade, designer, unicat si cu muuuult suflet.

Leave a comment